Social 12 Martie 2014 17:04
Premierul Victor Ponta a apreciat faptul ca structurile statului au intervenit, miercuri, in forta pentru destructurarea unei retele acuzate de fraude fiscale, el precizand ca nu cunoaste daca era sau nu stricata carnea comercializata de catre aceasta retea, dar stie sigur ca documentele erau false.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au facut, miercuri, 102 perchezitii domiciliare in 18 judete, in cadrul unor actiuni vizand destructurarea a doua grupuri infractionale organizate formate din 80 de persoane, specializate in infractiuni de evaziune fiscala, spalare de bani, punere in circulatie de produse alterate si trafic de influenta.

"Nu stiu daca era stricata sau nu carnea, dar sigur inteleg ca era vorba de documente false, deci, orice ar fi, e foarte bine ca s-a intervenit in forta, iar combaterea evaziunii in acest domeniu alimentar trebuie sa mearga in doua directii: reducerea TVA, dar si combaterea celor care fraudeaza, ca altfel facem TVA mai mic si frauda e aceeasi si n-am realizat absolut nimic", le-a spus Ponta ministilor, miercuri, la inceputul sedintei saptamanale a Executivului.

DIICOT arata ca perchezitiile de miercuri vizeaza doua grupari formate din 80 de persoane, suspectate ca au importat carne din state UE, pe care au vandut-o "la negru", o modalitate de actiune a grupurilor infractional fiind sprijinita de mari producatori de pe piata de carne din Romania.

Prejudiciul produs de membrii celor doua grupari a fost estimat la peste 15 milioane de euro.

Cei 80 de suspecti vor fi audiati la sediul DIICOT - Structura Centrala, anchetatorii urmand sa stabileasca ce masuri vor fi luate in cazul acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.