Social 10 Martie 2014 13:08
Luminita Iordache, fost deputat, a fost trimisa in instanta pentru conflict de interese.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a Luminitei Iordache, sub aspectul savarsirii infractiunii de conflict de interese, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie remis, luni, agentiei MEDIAFAX.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Luminita Iordache, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, a propus angajarea fiicei sale pe post de referent in cadrul biroului sau parlamentar si a avizat contractul individual de munca al acesteia, din februarie 2009 pana la sfarsitul mandatului. Fiica Luminitei Iordache ar fi obtinut astfel 18.763 de lei, suma platita din bugetul Camerei Deputatilor.

Dosarul va fi judecat de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In noiembrie 2013, Agentia Nationala de Integritate a solicitat Parchetului instantei supreme sa faca verificari in cazul Luminitei Iordache, dupa ce a constatat ca aceasta a fost in conflict de interese.

Luminita Iordache, deputat in mandatul 2008-2012, a fost in PSD pana in aprilie 2010, ulterior trecand la UNPR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.