Social 10 Martie 2014 11:18
Toate porturile constantene au fost inchise, luni, din cauza vantului puternic, care sufla cu peste 60 de kilometri la ora.

Operatiunile au fost sistate incepand cu ora 8.00 in porturile Midia, Constanta Nord si Constanta Sud Agigea - maritim si fluvial, dar si in portul Mangalia, deoarece vantul sufla cu viteze de peste 60 de kilometri la ora, iar in larg poate atinge pana la 80 de kilometri la ora, informeaza MEDIAFAX.

Tot din cauza vantului puternic a fost restrictionat si traficul convoaielor de barje pe Canalul Dunare - Marea Neagra, prin ecluza de la Agigea catre portul Constanta Sud - fluvial.

In aceasta situatie, pentru siguranta, navele aflate in rada exterioara trebuie sa stea cu motoarele pornite pentru a evita intrarea in deriva. Totodata, vasele aflate la cheu trebuie sa-si intareasca legaturile cu tarmul, sa asigure om de veghe si trebuie sa stea in permanenta cu semnalele luminoase si sonore in functiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.