Social 6 Martie 2014 15:15
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o noua avertizare hidrologica, valabila de joi, ora 12.00, pana vineri, ora 18.00, in bazinele Drincea, Desnatui, Jiu mijlociu si inferior, Olt inferior, Vedea, Calmatui, Neajlov, unde ar putea fi depasite cotele de atentie.

Hidrologii au prelungit pana vineri seara avertizarea de inundatii pentru judetele Mehedinti, Dolj, Gorj, Olt si Valcea si au instituit cod galben pe rauri din judetele Arges, Teleorman, Dambovita si Giurgiu.

Potrivit avertizarii, se instituie cod galben, incepand de joi, ora 21.00, pe raurile din bazinele Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), Calmatui (judetul Teleorman) si Neajlov (judetele Dambovita si Giurgiu), transmite MEDIAFAX.

De asemenea, codului galben emis anterior pe raurile Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), Jiu - sector Filiasi-Podari (judetul Dolj) si pe unii afluenti din bazinul mijlociu si inferior (judetele Mehedinti, Gorj si Dolj), pe Oltet (judetele Gorj si Valcea) si pe unii afluenti ai Oltului inferior (judetele Olt si Valcea) a fost mentinut pana vineri, la ora 18.00. Aceste rauri sunt de marti sub avertizare cod galben de inundatii.

Cresteri de debite si niveluri se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri, precum si pe cursurile de apa necadastrate, a precizat INHGA.

Administratia Nationala "Apele Romane" a atentionat autoritatile locale din judetele avertizate sa fie pregatite sa intervina, in special in zona podurilor si podetelor, si sa indeparteze materialele lemnoase si vegetatia care ar putea bloca sectiunile de scurgere ale raurilor. De asemenea, autoritatile locale trebuie sa fie pregatite pentru a asigura starea de permanenta la sedii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.