Social 5 Martie 2014 16:23
Deputatii din Comisia juridica au respins, miercuri, proiectul de lege initiat de Remus Cernea care prevedea posibilitatea incheierii parteneriatului civil intre persoanele de acelasi sex, argumentele fiind religioase si sociale.

Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi.

Remus Cernea a sustinut ca 17 state membre ale UE permit in prezent cuplurilor de acelasi sex sa-si oficializeze relatia si a aratat ca proiectul de lege ar reglementa vidul legislativ legat de concubinaj si testament. Pentru a-si convinge colegii, Cernea a citat din Biblie un pasaj potrivit caruia "daca dragoste nu e, nimic nu e".

Si deputatii au dat citate din Vechiul Testament pentru a respinge argumentele lui Cernea.

Deputatul Aurel Vainer, care reprezinta si cultul mozaic, a aratat ca nu poate fi de acord cu un astfel de proiect de lege, el citand din Vechiul Testatment: "Sa nu te culci cu barbat ca si cu femeie!". "In iudaism exista trei pacate capitale: idolatriile, crima si relatiile sexuale nepermise, incluzand aici homosexualitatea. Categoric, cultul mozaic nu poate fi de acord cu o astfel de propunere legislativa", a spus Vainer.

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Romane a spus ca lectura lui Cernea din Sfantul Apostol Pavel "nu a sunat decat a blastfemie", a aratat ca "invatatura Scripturii vorbeste pentru dragostea pentru pacatos, dar nu pentru starea de pacat" si a sustinut ca legiferarea relatiilor intre persoanele de acelasi sex ar duce la "destabilizarea familiei" si la "haos social".

"Romanii nu sunt pregatiti pentru astfel de experimente", a sustinut deputatul Sorin Stragea (PSD).

"Societatea trebuie sa aiba copii. Copiii au nevoie sa vada o stare de normalitate, iar normalitatea trebuie sa fie casatoria", spus Cosmin Necula (PSD), care impreuna cu Gabriel Florea (PNL) au propus respingerea proiectului de lege.

La sedinta Comisiei juridice a fost prezenta si Briana Caragea, care s-a recomandat ca "femeie, heterosexuala si credincioasa", care lupta pentru drepturile omului, ea sustinand proiectul lui Remus Cernea, pe motiv ca acesta ar umple "un vid legislativ". "Exista o lege a concubinajului, dar nu este completa", a mai spus Briana Caragea.

Citeste si:
Un barbat din SUA, condamnat pentru uciderea a 3 homosexuali in...
Un barbat din SUA, condamnat...

Dupa respingerea proiectului de lege de catre deputatii din comisie, Remus Cernea a precizat ca il va sustine in plenul Camerei si, daca va fi respins, il va redepune la Parlament.

Proiectul de lege propus de Cernea definea parteneriatul civil ca fiind "un contract incheiat fara niciun fel de dicriminare intre doua persoane care decid sa convietuiasca in baza afectiunii, respectului si sprijinul reciproc si a egalitatii in drepturi".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.