Social 4 Martie 2014 16:02
Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundatii pentru judetele Mehedinti, Dolj, Gorj, Olt si Valcea, unde pana miercuri dupa-amiaza, pe raurile din bazinele Drincea, Desnatui, Jiu si Olt se vor produce cresteri de debite care ar putea depasi cotele de atentie.

Avertizarea emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) intra in vigoare marti, la ora 13.00 si este valabila pana miercuri, la ora 14.00.

Codul galben a fost instituit pe raurile Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), pe unii afluenti din bazinul mijlociu si inferior al Jiului (judetele Gorj si Dolj) si pe unii afluenti ai Oltului inferior( judetele Olt si Valcea).

Cresteri de debite si niveluri se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri, precum si pe cursurile de apa necadastrate, a precizat INHGA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.