Social 4 Martie 2014 12:48
Drumarii din Gorj au intervenit, marti, cu mai multe utilaje pentru a indeparta zapada depusa pe Drumul National 67 C, spre Ranca, dar si pe alte trasee din judet, dupa ce luni noapte a nins, stratul de zapada ajungand la aproximativ zece centimetri.

Potrivit sefului Sectiei Drumurilor Nationale Gorj, Ion Tudor, circulatia rutiera spre statiune se desfasoara fara probleme, in trafic nefiind foarte multe masini, transmite MEDIAFAX.

Tudor a precizat ca in zona se intervine cu patru utilaje, alte doua turbofreze de mare capacitate fiind pregatite pentru a fi scoase pe teren in caz de nevoie.

Sectia a Drumurilor Nationale Gorj are in administrare si drumul national care face legatura intre Baia de Arama, judetul Mehedinti, si Baile Herculane, judetul Caras-Severin, precum si intre Petrosani, judetul Hundoara, si Obarsia Lotrului, din judetul Valcea, si pe tronsoanele respective fiind inregistrate marti caderi de zapada.

"Avem cate doua utilaje care actioneaza pe fiecare dintre aceste trasee si suntem pregatiti sa intervenim cu forte suplimentare daca situatia o va impune. Din fericire pentru noi, ninge linistit, nu e viscol, ceea ce este o veste buna pentru cei care vor sa mai vina la munte si sa se bucure de un ultim strat de zapada din acest sezon”, a afirmat Ion Tudor.

Drumul National 67 C, dintre Ranca si Novaci, a fost inchis circulatiei de doua ori in aceasta iarna, in conditii de viscol puternic si ninsori abundente. Acest tronson face parte din Transalpina, drum care incepe din localitatea gorjeana Bengesti Ciocadia si traverseaza Carpatii Meridionali prin judetele Hunedoara si Valcea, pana la Sebes, in judetul Alba. Soseaua este inchisa circulatiei in timpul sezonului rece, doar portiunea dintre Novaci si Ranca fiind deschisa tot timpul anului pentru turistii care vor sa vina in statiunea Ranca dinspre zona de sud a muntilor Carpati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.