Social 2 Martie 2014 10:57
Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, sambata, ca din Ucraina au fost adusi 11 raniti, care vor fi internati la spitalele Floreasca, Universitar, Bagdasar si Marius Nasta, toti pacientii fiind stabili, nefiind cazuri deosebit de grave.

Coordonatorul misiunii umanitare, secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat, a spus ca toti cei 11 raniti sunt barbati, zece dintre acestia au afectiuni posttraumatice si unul are o alta problema medicala.

"Nu avem cazuri vitale. Tipologia este traumatica, din 11 cazuri, zece sunt posttraumatice", a precizat Raed Arafat.

Secretarul de stat a mai spus ca patru dintre raniti sunt dusi la Spitalul de Urgenta Floreasca, alti patru la Spitalul Universitar de Urgenta, doi la Spitalul "Bagdasar-Arseni" si unul la Spitalul "Marius Nasta".

"Dupa evaluare si dupa ce se va decide care este conduita terapeutica, se va stabili daca ei raman la spitalele mentionate sau daca vor trebui mutati. Asta ramane la decizia medicilor care ii vor primi", a mai spus Arafat.

In ce priveste cea de-a douasprezecea persoana care fusese trecuta pe lista de transfer, Arafat a spus ca in Ucraina, dupa evaluare, s-a decis ca aceasta nu mai trebuie adusa in Bucuresti. Secretarul de stat a mai spus ca unii dintre cei 11 raniti adusi in Romania vor trebui reoperati, urmand ca medicii sa decida demersurile necesare.

"Exista cazuri care au fost aduse si care cu siguranta vor trebui operate. Cazurile au fost alese de autoritatile ucrainene, echipa noastra i-a aevaluat acolo. Sunt unii care au fost tratati incomplet acolo, cum a fost situatia ca unii au fost operati incomplet, iar acum au nevoie cu siguranta de o noua interventie chirurgicala", a aratat Arafat.

Alexandru Ciucioi, coordonatorul echipei SMURD care a fost in misiune umanitara in Ucraina, a spus ca niciunul din cei 11 raniti nu este cu risc vital, toti au probleme la nivelul membrelor, majoritatea la nivelul picioarelor, avand nevoie de recuperare functionala.

El a precizat ca doi dintre raniti au plagi produse de explozia unor grenade, patru sau cinci au rani prin impuscare cu gloante, alice, o parte dintre ei au si retentia corpurilor respective la nivelul plagilor, iar doi au si fracturi.

Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Ciucioi a mai spus ca, pe timpul zborului de la Kiev la Bucuresti, pacientii au fost constienti si linistiti, nefiind inregistrate probleme.

Pilotul avionului militar, comandorul Florin Ianculescu, a spus ca misiunea a fost executata cu succes, iar zborul s-a desfasurat in conditii optime, escala la Kiev fiind de o ora si 45 de minute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.