Afla care va fi starea vremii sambata si duminica.

  • Sambata
Vremea va fi mai calda decat in mod normal in prima zi a primaverii, chiar deosebit de calda in regiunile intracarpatice, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

In sudul si in estul teritoriului cerul va fi mai mult noros si va ploua, pe arii restranse ziua si pe spatii tot mai extinse noaptea. In celelalte zone cerul va fi variabil si doar izolat va ploua slab. In special in Carpatii Meridionali si Orientali, la peste 1500 m, trecator vor fi si precipitatii slabe, sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea unele intensificari in Banat, Dobrogea, estul Moldovei, la munte, iar noaptea si in Oltenia si Muntenia. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 grade in Moldova si 16 grade in Banat, iar cele minime se vor situa intre -3 si 8 grade. Izolat in zonele joase va mai fi ceata.

In Capitala

Valorile termice vor fi mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada. Cerul va avea innorari, iar noaptea temporar va ploua slab. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari spre sfarsitul intervalului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 9 grade, iar cea minima va fi de 3...5 grade.

La munte

Vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada. In cursul zilei innorarile vor fi temporare si pe arii restranse se vor semnala ploi slabe sau burnita. Noaptea, cerul va deveni mai mult noros si va incepe sa ploua in Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura si izolat in restul masivelor. La altitudini de peste 1500 m, trecator, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari, indeosebi pe creste. Pe vai si in depresiuni, mai ales la inceputul zilei va mai fi ceata.

  • Duminica
Vremea va fi in general inchisa, iar valorile termice atat cele diurne, dar mai ales cele nocturne se vor situa peste mediile climatologice caracteristice inceputului de martie in cea mai mare parte a tarii. Va ploua pe arii extinse in regiunile sudice si estice, iar din a doua parte a zilei local si in restul teritoriului. Izolat cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp in Oltenia, in Carpatii Meridionali si de Curbura, precum si in Subcarpatii Getici. La munte, iar noaptea pe arii restranse posibil si in zona deluroasa a Moldovei si in estul Transilvaniei precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in sudul, in centrul tarii si la munte. Temperaturile maxime vor avea valori de la 3 grade in Moldova si in depresiunile Carpatilor Orientali, pana in jur de 14 grade in regiunile vestice, iar cele minime se vor situa, in general, intre 1 si 7 grade. Izolat mai ales dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata.
Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru weekendul 7 - 8 ianuarie. În nordul...
Prognoza meteo ANM pentru...

La munte

Vremea va fi inchisa. Temporar va ploua, iar la peste 1400 m precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Izolat mai ales in Carpatii Meridionali si de Curbura cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp. Vantul va sufla moderat cu intensificari temporare. Valorile termice vor fi usor mai scazute decat in intervalul precedent, dar se vor situa in continuare peste mediile climatologice caracteristice inceputului de martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.