Un numar de 77.473 de cereri de inscriere in clasa pregatitoare au fost inregistrate de luni pana joi seara, 66.103 din ele fiind pentru copii cu varsta de 6 ani, impliniti inainte de data de 1 septembrie 2014, informeaza Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

MEN a centralizat situatia privind inscrierea in clasa pregatitoare pentru anul scolar 2014 - 2015, constatand ca, la nivel national, pana joi, la ora 20.00, au fost completate 77.473 de cereri, astfel: 66.103 de cereri pentru copiii cu varsta de 6 ani impliniti inainte de data de 1 septembrie 2014, si 11.370 de cereri pentru copiii cu varsta de 6 ani impliniti incepand cu data de 1 septembrie 2014, anunta MEDIAFAX.

Parintii sau tutorii legali isi pot inscrie copiii in invatamantul primar pentru anul scolar 2014 - 2015, incepand de luni, 24 februarie, pana in data de 14 martie.

In cazul copiilor cu varsta pentru integrarea in clasa pregatitoare, cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de invatamant la care se solicita inregistrarea copiilor. Validarea cererilor-tip se face zilnic, in intervalul orar 08.00 - 20.00 (luni-vineri), respectiv 08.00 - 13.00 (sambata).

In intervalul 21 - 22 martie, vor fi afisate, atat in unitatile de invatamant, cat si pe site-urile acestora si ale inspectoratelor scolare judetene/al municipiului Bucuresti, candidatii inmatriculati, numarul locurilor ramase libere si lista copiilor neinscrisi dupa prima etapa.

A doua etapa de inscriere va avea loc in perioada 25 martie - 4 aprilie, iar pe 11 aprilie se vor afisa rezultatele finale. Intre 14 - 18 aprilie, inspectoratele scolare vor solutiona toate cazurile nerezolvate dupa finalizarea celei de-a doua etape de inscriere.

Tot luni, a debutat si inscrierea copiilor pentru clasa I, in unitatile scolare din circumscriptia de care apartin acestia. Inscrierea se va face direct la sediul unitatilor de invatamant, in acelasi segment orar destinat si inscrierilor pentru clasa pregatitoare. Inscrierea copiilor in unitatile scolare din circumscriptia de care apartin se va incheia in data de 14 martie.

Citeste si:
Cum ne dau copiii lecții de viață?
Cum ne dau copiii lecții de...

Pentru parintii care doresc inscrierea copiilor in alte unitati de invatamant decat cele de circumscriptie, MEN a alocat perioada 25 martie - 4 aprilie.

In data de 11 aprilie, la sediul fiecarei unitati de invatamant, vor fi afisate listele finale ale copiilor inscrisi in clasa I.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.