Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Ioan Mihaila, fost membru in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica si fost consilier al ministrului Constantin Nita, la patru ani de inchisoare cu executare, pentru dare de mita privind vanzarea de energie, decizia nefiind definitiva.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au mentinut masura arestului preventiv in cazul lui Ioan Mihaila, respingand cererea de arest la domiciliu.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, putand fi atacata cu apel, spune MEDIAFAX.

In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Eugen Bradean, fost director de trading la Hidroelectrica. Bradean si-a recunoscut faptele si a fost condamnat in 5 decembrie 2013, de Tribunalul Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru complicitate la dare si complicitate la luare de mita. In urma deciziei instantei, Eugen Bradean a fost pus in libertate.

Decizia a fost contestata de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucuresti, care a admis apelul in 31 ianuarie. Instanta a desfiintat sentinta Tribunalului Bucuresti si, rejudecand cauza, a dispus ca Eugen Bradean sa execute pedeapsa de trei ani de inchisoare.

Judecatorii au dispus ca, din pedeapsa aplicata lui Bradean sa fie dedusa perioada in care a fost arestat, respectiv din 23 octombrie pana in 5 decembrie 2013.

Decizia este definitiva, Curtea de Apel Bucuresti transmitand atunci Tribunalului Capitalei solutia, in vederea emiterii mandatului de executare a pedepsei. Eugen Bradean a fost incarcerat in 4 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.