Un politist de la Serviciul Rutier din Gheorgheni (Harghita) a tras doua focuri de arma pentru a calma mai multe persoane care devenisera agresive cu agentii, dupa ce acestia au oprit in trafic un barbat care conducea baut, fiind nevoie si de interventia trupelor speciale.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Harghita, Gheorghe Filip, a declarat ca in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 01.00, o patrula a Biroului Rutier al Politiei Gheorgheni a oprit pentru control, in comuna Lazarea, un autoturism care avea o traiectorie sinuoasa, transmite MEDIAFAX.

Soferul, in varsta de 34 de ani, si pasagerul, de 25 de ani, ambii din comuna Lazarea, au coborat din autovehicul, insa au refuzat sa coopereze si sa se supuna controlului, devenind agresivi.

Politistii au incercat sa ii incatuseze insa, intre timp, a venit fratele soferului, care i-a bruscat pe agenti, iar din curtile caselor apropiate au iesit mai multe persoane care, vociferand, au incercat sa isi scape consatenii de oamenii legii.

Intrucat localnicii nu s-au supus somatiilor verbale, unul dintre agenti a tras doua focuri de avertisment, iar celalalt politist a solicitat sprijin din partea colegilor si a utilizat spray-ul lacrimogen, reusind astfel sa ii tina sub control pe suspectii agresivi.

In sprijinul politistilor a sosit o patrula de siguranta publica, iar soferul a fost incatusat si dus la sediul Politiei Gheorgheni. De asemenea, o grupa de interventie rapida din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al Politiei Judetene Harghita a intervenit pentru incatusarea pasagerului din autoturism si a fratelui soferului.

Intrucat aparatul etilotest a indicat o concentratie de 1,08 miligrame/litru alcool pur in aerul respirat, soferul a fost dus la Spitalul Municipal Gheorgheni, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Pe numele sau au fost intocmite acte premergatoare pentru conducere in stare de ebrietate, iar cercetarile sunt continuate si pentru ultraj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.