Adrian Vlai, notarul aradean care a autentificat certificatul de mostenitor prin care familia Colteu a obtinut extravilanul satului Nadas, a fost pus sub acuzare de DNA Timisoara pentru abuz in serviciu.

Procurorul-sef al DNA Timisoara, Tamas Schiffbeck, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca notarul Adrian Vlai din Arad a fost pus sub acuzare pentru abuz in serviciu in cazul retrocedarii satului Nadas.

"Ancheta continua in cazul satului Nadas din Arad. Astazi (miercuri - n.r.), doua persoane au fost chemate la sediul DNA pentru aducerea la cunostinta a invinuirilor. De asemenea, notarul Adrian Vlai a fost pus sub acuzare pentru abuz in serviciu. Practic, la cabinetul sau notarial a fost autentificat certificatul de mostenitor al familiei Colteu", a declarat Schiffbeck, citat de MEDIAFAX.

Procurorul-sef al DNA Timisoara a spus ca miercuri continua punerea sub sechestru asigurator a bunurilor familiei Colteu si ca vor fi analizate documentele ridicate marti de procurori de la cabinetele notariale si de la Ocolul Silvic perchezitionate.

Marti, procurorii DNA Timisoara au facut perchezitii la doua cabinete notariale din Arad si la ocolul silvic privat din satul Nadas care apartine familiei Colteu, cea care a castigat in instanta retrocedarea a peste 8.700 de hectare de teren, aproape tot extravilanul satului, fiind ridicate documente privind hotararile instantelor legate de retrocedari.

Conform unui comunicat al DNA, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Timisoara fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, de catre mai multe persoane, a unor infractiuni de coruptie cu un prejudiciu estimat la peste 20.971.503 de euro si 296.942 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.