Iuliana Enache, mama unui copil nascut in urma cu o saptamana la Maternitatea Bunavestire din Galati, depus marti o plangere la Directia de Sanatate Publica si acuza unitatea sanitara de dupa ce bebelusul s-a ales cu clavicula dreapta rupta in timpul nasterii.

Mama, Iuliana Enache, a reclamat ca in timpul nasterii nu a fost asistata de niciun medic ginecolog si nici pe durata internarii in spital nu a fost consultata de vreunul.

'Mi s-a declansat nasterea la ora 6.00 dimineata pe 17 februarie si am venit la maternitate, dar nu am fost preluata decat de asistenta si de moasa. Acestea mi-au vorbit foarte urat si m-au bagat imediat in sala de nasteri. Am nascut doar cu moasa si niciun medic nu a venit nici in timpul nasterii, nici imediat dupa aceea. Desi copilul a fost consultat, nimeni nu a vazut atunci ca are clavicula rupta. Abia in ziua externarii, un neonatolog a consultat micutul si a descoperit ca are clavicula dreapta fracturata. Mi-a recomandat sa-i fac radiografie, si, in urma acesteia, s-a stabilit ca baiatul avea intr-adevar o fractura de clavicula', a declarat Iuliana Enache, citata de agentia AGERPRES.

Marti, parintii copilului au depus o plangere la Comisia de malpraxis din DSP Galati.

'Se va intruni o comisie si se va stabili un expert, prin tragere la sorti, din alt judet decat Galati, care va face expertiza cauzei', a declarat directorul DSP Galati, Valentin Boldea.

Parintii bebelusului sunt hotarati sa depuna plangere penala si la parchet, pentru a face lumina in acest caz. Conducerea Maternitatii 'Bunavestire' din Galati a refuzat sa faca vreun comentariu
In urma cu patru zile, fiica unei paciente a Spitalului Judetean Sf. Apostol Andrei din Galati a depus o plangere la DSP Galati, in care acuza un medic ortoped de malpraxis, dupa ce mama ei a ramas fara un picior. De asemenea, a fost depusa si o plangere penala pe numele medicului ortoped, la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.