Propunerea de arestare preventiva a lui Dan Radu Rusanu, formulata de procurorii anticoruptie, a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) urmand sa paraseasca arestul miercuri la ora 13.30, cand ii expira ordonanta de retinere.

Decizia Tribunalului Capitalei, luata in noaptea de marti spre miercuri, nu este definitiva, ea putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Presedintele ASF, Dan Radu Rusanu, a fost retinut, marti, in dosarul "Carpatica", dupa ce procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au extins urmarirea penala in cazul sau, pentru favorizare a infractorului si influentare a declaratiilor, conform MEDIAFAX.

Saptamana trecuta, procurorii DNA au inceput urmarirea penala a lui Dan-Radu Rusanu, in acest dosar, pentru constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu, fiind suspectat ca a intocmit si a avizat proiectul OUG privind ASF si ar fi acceptat "protejarea frauduloasa" a intereselor SC Carpatica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.