Membrii juriului Ligii Studentilor Romani din Strainatate sunt de parere ca descoperirile Dianei Danciu, desemnata studenta anului in Europa la nivel universitar, vor avea un impact major in medicina farmaceutica.

Diana Danciu este masteranda in domeniul bio-stiintelor la Universitatea Cambridge, fiind interesata de modelarea matematica si computationala a sistemelor biologice. In 2013 a lucrat la un proiect de cercetare la Institutul de Bioinformatica Cambridge, facand parte din grupul de Genomica Statistica. Descoperirile facute in aceste directii vor avea un impact major in medicina si farmaceutica.

Diana a absolvit Colegiul National "Carol I" din Craiova. Dupa ce a participat la un concurs de matematica in limba franceza, organizat de Ambasada Frantei in Romania si a castigat o bursa completa oferita de liceul "Louis-Le-Grand" din Paris, viata Dianei s-a schimbat complet. A renuntat la bursa si a ales sa meraga la Universiatatea din Cambridge, scrie greatnews.ro.

"Viata de student la Cambridge este cu adevarat interesanta! Este un amestec perfect de studiu intens, activitati extracurriculare si viata sociala. Din aceasta ultima categorie fac parte nenumaratele asociatii studentesti in cele mai diverse domenii: de la „societati“, cum sunt numite acolo, specifice diverselor tari, la asociatii sportive, pe discipline de studii, dar si cele mai ciudate idei de asociatii, precum cea a mancatorilor de ciocolata sau a creatorilor de origami", a spus Diana Danciu intr-un interviu acordat gds.ro.

Aspiratiile de cercetare se datoreaza nu doar orientarii mele naturale catre aceste domenii, dar si dorintei de a ajuta oamenii, fiind constienta ca descoperirile pe aceste directii vor avea un impact important atat in medicina, cat si in farmaceutica”, a declarata studenta potrivit gala.lsls.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.