O baza de tratament a fost inaugurata, luni, la Valcele, judetul Covasna, dupa sapte ani de la inceperea lucrarilor, valoarea investitiei depasind 3,3 milioane de lei.

Deschiderea centrului de tratament din Valcele, judetul Covasna, a avut loc luni, in prezenta autoritatilor judetene si locale.

In baza de tratament de la Valcele a fost construita o cladire de bai calde, a fost amenajat parcul si aleile si au fost infiintate locuri de parcare si pavilioane de odihna.

Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, a declarat ca valoarea investitiei depaseste 3,35 de milioane de lei, suma din care 1,58 milioane de lei au fost asigurati din fonduri PHARE, peste 520.000 lei din fonduri guvernamentale, 602.000 lei a reprezentat cofinantarea din bugetul local al comunei Valcele, iar CJ a alocat peste 630.000 lei, scrie MEDIAFAX.

Tamas Sandor a afirmat ca "brand-ul judetului Covasna si al Tinutului Secuiesc" ar putea deveni turismul balnear, iar scopul autoritatilor locale este de a dezvolta si a moderniza infrastructura.

Retail jobs

"Daca avem un tel bine definit si daca suntem consecventi, putem sa ducem si pana la capat acest proiect. Judetul Covasna este bogat in ape minerale. Nu putem concura cu Austria sau Elvetia la partiile de schi, dar avem resurse naturale - in primul rand turismul balnear - la care putem sa fim primii", a spus presedintele CJ Covasna.

Lucrarile de amenajare a bazei de tratament de la Valcele au inceput in 2007 si fac parte din proiectul "Drumul Apelor Minerale", care vizeaza reabilitarea bailor traditionale de apa minerala aflate pe terenuri din domeniul public al judetului Covasna si reintroducerea acestora in circuitul turistic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.