Medici romani din unitaţile de primiri urgenţe, din secţiile de terapie intensiva si de la ambulanţa participa, in premiera naţionala, la un curs european de trauma, pe fondul cresterii numarului de decese cauzate de traumatisme in randul tinerilor.

"Cursul european de trauma, care se desfasoara cu participarea Societaţii Europene de Medicina de Urgenţa, a Consiliului European de Resuscitare si a Societaţii Europene de Anestezie Terapia Intensiva, va dura trei zile. La curs participa medici din spitale, respectiv din unitaţile de primiri urgenţe, anestezie terapie intensiva si de la ambulanţa. Este primul curs european de trauma care se desfasoara in Romania, respectiv la Targu Mures", a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, citat de MEDIAFAX.

Secretarul de stat a precizat ca acest curs este foarte important intrucat abordarea pacientului cu trauma este multidisciplinara si trebuie facuta unitar la nivelul tuturor spitalelor din Europa.

"Toţi medicii trebuie sa «vorbeasca aceeasi limba» in abordarea bolnavului cu trauma. Autoritaţile sanitare europene sunt ingrijorate de numarul tot mai mare de traumatisme si de decese cauzate de acestea in randul tinerilor. Scopul acestui curs este acela de a dezvolta activitatea in echipa, mai ales la nivelul unitaţii de primiri urgenţe, intrucat bolnavul cu traumatism trebuie tratat rapid de echipe multidisciplinare", a spus Raed Arafat.

Potrivit secretarului de stat, lectorii acestui curs sunt din Marea Britanie, Slovenia, Ungaria, iar medicii provin din spitale din Targu Mures, Cluj, Iasi si Bucuresti. La finalul cursului, medicii vor primi o diploma recunoscuta in orice spital din Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.