Martisoare crosetate, pictate si parfumate sunt doar cateva dintre ofertele cu care Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Capitala vine in intampinarea bucurestenilor la Targul "De Martisor", care va avea loc intre 24 februarie si 8 martie, se arata pe site-ul institutiei muzeale.
Martisorul, reprezentat de un snur bicolor - alb si rosu -, marcheaza in calendarul popular pragul dintre anotimpul friguros al iernii si cel calduros al primaverii. Muzeul Satului incearca sa puna in valoare aceasta sarbatoare a inceputului de primavara, prin aducerea in constiinta oamenilor a valorilor universale de civilizatie crestina, facilitand accesul la vechi valori precrestine. Astfel, se doreste conservarea, permanentizarea si promovarea acestor stravechi datini si obiceiuri, ajutand la intelegerea transferului rolului martisorului din obiect cu valoare de talisman in obiect artizanal, scrie MEDIAFAX.

Astfel, in perioada 24 februarie - 8 martie, de luni pana duminica, intre orele 9.00 si 17.00, in curtea muzeului, persoanele interesate vor gasi martisoare diverse si vesele, realizate de mesteri si de artisti plastici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.