Afla cum va fi vremea la inceputul saptamanii.

Luni

Valorile de temperatura se vor mentine mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada din an in cea mai mare parte a tarii, dar in special in vest si nord-vest. Cerul va avea innorari si pe arii restranse vor fi precipitatii neinsemnate cantitativ, ziua mai ales in regiunile sud-vestice, iar seara si noaptea in est si sud-est, anunta ANM.

In zona de munte si in estul tarii vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in sud-est si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 12 grade, iar cele minime intre -6 si 4 grade, cu cele mai scazute valori in depresiuni. Izolat se va semnala ceata.

Marti

In regiunile vestice si nord-vestice valorile de temperatura vor fi in continuare mai ridicate decat mediile multianuale ale perioadei, in timp ce in restul teritoriului regimul termic se va apropia de cel normal pentru aceasta data. Innorarile vor persista in estul si in sud-estul tarii, unde pe arii restranse se vor semnala precipitatii slabe sub forma de ploaie, iar in Moldova trecator si lapovita sau ninsoare. In restul teritoriului cerul va fi variabil la partial noros si doar izolat va ploua in cursul zilei.

La munte va fulgui. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu usoare intensificari in Baragan si Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi de la 1...3 grade in Moldova pana la 11...12 grade in Banat; minimele termice se vor incadra intre -8...-7 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 2...3 grade in Dealurile de Vest. Mai ales in a doua parte a intervalului in zonele joase de relief, pe spatii restranse, va fi ceata.

In Bucuresti

Luni, vremea va fi in general inchisa. Trecator vor fi conditii sa ploua slab, iar pe parcursul zilei vantul va avea unele intensificari. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 6 grade, iar cea minima, mai ridicata decat norma climatologica a datei, va fi de 0...1 grad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.