"Povestea Martisorului" ajunge, pe 28 februarie, la Bruxelles, unde Doina Isfanoni, cercetator etnolog la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti, va vorbi despre semnificatia si traditia acestui obicei in Balcani, informeaza Institutul Cultural Roman.

In intentia de a aduce o nota de originalitate si de a raspandi traditia snurului alb-rosu purtator de noroc, comuna Romaniei, Republicii Moldova, Bulgariei, Serbiei si Macedoniei, ICR Bruxelles va prezenta "povestea Martisorului", in colaborare cu Ambasadele Republicii Moldova si Bulgariei si cu sprjinul asociatiei culturale belgo-romana, Arthis, transmite MEDIAFAX.

Invitatul ICR Bruxelles, Doina Isfanoni, cercetator etnolog la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti, va vorbi publicului despre semnificatia si traditiile de Martisor in Balcani. Evenimentul se va desfasura la sediul ambasadei Republicii Moldova la Bruxelles.

Publicul prezent va primi in dar martisoare lucrate de copiii din Romania si Republica Moldova si martisoare din Bulgaria si va asista la un program multicultural oferit de dansatori bulgari, membri ai asociatiei Orpheus.

Povestea europeana a Martisorului la Bruxelles vine in sprijinul includerii acestei traditii in patrimoniul cultural imaterial al umanitatii si sustine demersul Romaniei ca aceasta straveche traditie sa fie recunoscuta de catre UNESCO precum Doina si Calusul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.