Lucrarea de disertatie a Stefaniei Duminica este "un plagiat integral", "o fotocopie" dupa o lucrare cu acelasi titlu din 2008, informeaza Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti, care cere rectoratului UB sa propuna retragerea titlului de master al secretarului de stat.

Comisia de Etica a UB precizeaza ca s-a autosesizat in legatura cu lucrarea de disertatie "Pagini web in prezentarea elementelor de geografie a Romaniei in ciclul primar" a Stefaniei Duminica, sustinuta in 2012 in cadrul Departamentului CREDIS al Universitatii din Bucuresti.

Autoarea este doctoranda la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei a Universitatiii din Bucuresti, und sustine activitati de predare in conformitate cu statutul de doctorand, se mai precizeaza intr-un comunicat de vineri, transmite MEDIAFAX.

Comisia informeaza ca a analizat lucrarea Stefaniei Duminica si pe cea cu acelasi titlu de Camelia Voiculescu, sustinuta in 2008 in cadrul Departamentului pentru pregatirea personalului didactic al Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti.

"Lucrarea de disertatie a doamnei Stefania Vasilica (Duminica) Voicu este un plagiat integral al lucrarii doamnei Camelia Voiculescu. De la Titlu, Cuprins pana la Concluziile personale, totul este copiat identic. De fapt, este vorba de o fotocopie a lucrarii sursa in care s-au produs cateva modificari minore care tradeaza efortul superficial de inlaturare a posibilitatii de identificare a lucrarii sursa. Raportul Comisiei, anexat acestui Proces verbal, detaliaza tehnic plagiatul", concluzioneaza comisia.

Comisia precizeaza ca s-a pronuntat in unanimitate "in legatura cu acest grosolan atentat la integritatea academica produs printr-o grava abandonare a simplelor si bunelor practici academice".

"Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti solicita rectoratului Universitatii din Bucuresti sa propuna Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii sa retraga doamnei Stefania Duminica titlul de master acordat pentru aceasta lucrare de disertatie. Comisia de Etica este preocupata de faptul ca un demnitar al statului, dar membru al comunitatii academice, este intr-o grava culpa care contribuie la decredibilizarea Educatiei in Romania. Chiar daca o lege speciala dedicata demnitarilor aflati in culpa academica ii sustrage pe acestia judecarii de catre comunitatea care le-a acordat titlurile academice, Comisia de Etica atrage atentia asupra acestui caz care pune sistemul educational romanesc intr-o lumina foarte proasta", se mai arata in comunicat.

Citeste si:
Joe Biden, omagiu adus secretarului de stat Madeleine Albright
Joe Biden, omagiu adus...

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat joi ca a avut mai multe discutii cu secretarul de stat Stefania Duminica si a inteles ca aceasta se va retrage, precizand ca demisia este un act personal, iar o eventuala demitere nu tine de el, ci de Guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.