Fostul primar din Caracal, Gheorghe Anghel, impreuna cu mai multi angajati ai primariei. au fost ridicati de anchetatori, joi dimineata, si dusi la sediul DIICOT Slatina pentru audieri, fiind suspectati intr-un dosar de evaziune fiscala, delapidare, fals si inselaciune, afirma surse judiciare.

Astfel, procurorii au pus in executare sapte mandate de aducere, dar la sediul DIICOT Slatina ar urma sa fie duse cel putin zece persoane, procurorii urmand sa audieze si martori in acest dosar.

Functionarii sunt cercetati intr-un dosar de inselaciune, abuz in serviciu, delapidare si evaziune fiscala, infractiuni comise in legatura cu echipa de fotbal a orasului, iar printre persoanele vizate se afla si fostul primar Gheorghe Anghel.

Potrivit surselor judiciare citate, prejudiciul in acest dosar ar fi de aproximativ sase milioane de lei.

Fostul primar din Caracal Gheorghe Anghel si mai multi angajati ai Primariei Caracal sunt cercetati si intr-un alt dosar de evaziune fiscala, inselaciune si delapidare cu un prejudiciu de 5,2 milioane de lei. De altfel, in luna noiembrie a anului trecut Gheorghe Anghel si alte 13 persoane, intre care mai multi angajati ai primariei, au fost arestati preventiv sub acuzatiile de inselaciune, fals intelectual, delapidare si abuz in serviciu. Printre persoanele arestate s-au numarat si fostul director economic al Primariei Caracal Maria Tudor.Dupa expirarea mandatelor de arestare, fostul primar si celelalte persoane au fost eliberati.

Procurorii DIICOT afirmau ca in perioada 2005 - 2012 in Primaria Caracal "s-a cristalizat un grup infractional organizat format din factori de decizie si functionari ai institutiei", fiind cooptate si alte persoane, intre care oameni de afaceri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.