Elevii din clasa a VIII-a sustin, de marti pana joi, simularea evaluarii nationale, prima proba fiind limba romana, urmata de matematica si, in cea de-a treia zi, limba materna.

Potrivit calendarului privind organizarea si desfasurarea simularii nationale pentru elevii clasei a VIII-a, proba la limba si literatura romana va fi sustinuta marti 18 februarie, cea la matematica in 19 februarie, iar proba la limba si literatura materna in 20 februarie. Rezultatele testelor vor fi afisate in 7 martie.

Rezultatele obtinute de elevi la simularea evaluarii nationale vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute in catalog, potrivit Ministerului Educatiei.

Simularile urmaresc familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale si optimizarea rezultatelor obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale, au precizat reprezentantii Ministerului Educatiei.

Examenele la limba romana si matematica de la evaluarea nationala pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc intre 23 si 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an scolar, la admiterea in liceu, ponderea mediei de la evaluarea nationala creste la 75%, fata de 50% cat a fost pana acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade cu 25%.

Simularea examenului de bacalaureat, la care vor participa, in premiera, si elevii din clasa a XI-a, va fi intre 3 si 7 martie. Elevii din clasele a XII-a si a XI-a vor sustine in 3 martie proba la limba si literatura romana, in 4 martie - limba si literatura materna, in 5 martie proba obligatorie a profilului si in 7 martie proba la alegere a profilului si specializarii, in 14 martie urmand sa fie afisate rezultatele.

Probele din prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi sustinute de absolventii claselor a XII-a in perioada 10 iunie - 7 iulie.

Citeste si:
Evaluare Națională 2023 - subiecte la proba de Matematică și...
Evaluare Națională 2023 -...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.