CJ Suceava a salutat, vineri, castigarea primelor doua locuri ale competitiei Satul Cultural al Romaniei 2014, de comunele sucevene Ciocanesti si Poiana Stampei, anuntand ca va lansa un concurs privind cea mai frumoasa localitate din judet.

Presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor, a salutat, printr-un comunicat de presa, castigarea de catre comuna Ciocanesti a titlului "Satul Cultural al Romaniei 2014" si ca la aceeasi competitie comuna Poiana Stampei a obtinut pozitia a doua.

"Ma bucur de faptul ca judetul Suceava a ocupat primele doua pozitii intre cei cinci finalisti si felicit comunele Ciocanesti si Poiana Stampei pentru ca au demonstrat de la an de an, prin desfasurarea de activitati culturale, ca merita cu prisosinta aceste locuri." a declarat presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor.

El a mentionat ca CJ Suceava, alaturi de Asociatia "Cele mai Frumoase Sate din Romania", Autoritatea Nationala de Turism, Ministerul Delegat pentru IMM-uri, va sprijini derularea unor evenimente culturale si turistice propuse de comuna Ciocanesti.

Comuna Ciocanesti, in calitate de detinatoare a titlului de "Satul Cultural al Romaniei 2014", urmeaza sa fie gazda a cel putin zece evenimente culturale si turistice care se vor bucura de promovare intensa la nivel national, a precizat sursa citata.

Totodata, Nechifor a anuntat ca CJ Suceava va lansa, in cursul acestui an, un proiect multianual intitulat "Flori de Bucovina" prin intermediul caruia cele 114 localitati din judet vor intra in competitie pentru titlul de cea mai frumoasa localitate. O comisie de jurizare, din care vor face parte consilieri judeteni si personalitati ale vietii publice sucevene, va evalua localitatile aflate in concurs, iar in fiecare an, dupa evaluare, acestea vor primi clasificari, scrie MEDIAFAX.

"Ideea este de a crea o competitie intre localitati, intre gospodari si intre administratiile publice cu scopul de a infrumuseta toate localitatile judetului", a precizat Nechifor.

Citeste si:
„Autostrada electrică” a Moldovei: Un retur Suceava-București, de...
„Autostrada electrică” a...

Localitatea Ciocanesti din judetul Suceava a fost desemnata castigatoarea primei editii a programului cultural si turistic Satul cultural al Romaniei 2014, urmand ca pe parcursul anului sa participe la o serie de evenimente ce vor contribui la promovarea acestuia la nivel national si international.

Asociatia cele mai frumoase sate din Romania (AFSR) a organizat joi, la Ambasada Frantei la Bucuresti, o conferinta de presa in care a fost anuntata localitatea desemnata Satul cultural al Romaniei 2014.

Candidaturile retinute pentru evaluarea finala au fost comuna Cumpana (judetul Constanta), comuna Izvoarele (judetul Prahova), comuna Bezdead (judetul Dambovita), comuna Poiana Stampei (judetul Suceava) si comuna Ciocanesti (judetul Suceava).

La eveniment au participat, printre altii, Philippe Gustin, ambasadorul Frantei la bucuresti, Maria Grapini, ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Nicolae Marghiol, initiator si presedinte executiv AFSR, Razvan Filipescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, precum si primarii celor cinci comune aflate in competitie.

Citeste si:
Irina Rimes, reacție dură după ce a fost comparată cu Theo Rose:...
Irina Rimes, reacție dură...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.