Fostul politist Cristian Cioaca, in cazul caruia Curtea de Apel Pitesti a decis revocarea masurii de arestare, a iesit din inchisoare, vineri seara, insa decizia de eliberare nu este definitiva.

Cioaca a fost asteptat la iesirea din Penitenciarul Colibasi de o masina si a parasit penitenciarul in jurul orei 19.45.

Revocarea masurii de arestare in cazul lui Cioaca a fost decisa vineri de Curtea de Apel Pitesti.

Cei doi magistrati de la Curtea de Apel Pitesti care au judecat, joi, cererea de revocare a masurii de arestare nu au ajuns la o decizie, astfel ca aceasta a fost dezbatuta, vineri, de un complet de divergenta, format din trei judecatori ai aceleiasi instante.

Completul de divergenta a decis inlocuirea arestului cu controlul judiciar, hotararea fiind executorie, conform noului Cod de procedura penala (Cpp).

Decizia Curtii de Apel Pitesti nu este insa definitiva, dupa cum prevede, la articolul 206, noul Cpp: "Impotriva incheierilor prin care instanta dispune asupra masurilor preventive inculpatul si procurorul pot formula contestatie, in termen de 48 de ore de la pronuntare sau, dupa caz, de la comunicare. Contestatia se depune la instanta care a pronuntat incheierea atacata si se inainteaza, impreuna cu dosarul cauzei, instantei ierarhic superioare, in termen de 48 de ore de la inregistrare", scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.