Cel mai mare festival catalan, APPLEC Internacional, se va desfasura in acest an, pentru prima data in Europa de Est, la Timisoara, la eveniment urmand sa participle peste 1.500 de persoane care vor sosi din Spania, intre care si ministri ai guvernului catalan.

Potrivit unui comunicat de presa, de vineri, al Primariei Timisoara, festivalul APPLEC Internacional, cel mai mare eveniment catalan, care se afla la cea de-a 27-a editie, se va desfasura in perioada 8-10 august, la Timisoara.

Conform sursei citate, vor participa peste 500 de artisti si peste o mie de insotitori, iar in program vor fi incluse parade cu giganti, jocuri cu foc, tunuri medievale, concursuri si altele, scrie MEDIAFAX.

"Organizarea festivalului reprezinta un succes si o recunoastere a Timisoarei ca important centru cultural si turistic in Romania si in regiune. Alegerea Timisoarei se bazeaza pe avantajele de infrastructura culturala – sali de spectacole, scene in aer liber, capacitate de organizare, logistica, dar si din considerente de deschidere spre cultura si multiculturalitate. APPLEC Internacional reprezinta o oportunitate unica pentru Timisoara ca vizibilitate in una din regiunile considerata a fi motor al Europei. Astfel de evenimente construiesc relatii stabile de colaborare culturala, extrem de importante pentru dimensiunea europeana a candidaturii Timisoarei la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021", a declarat viceprimarul municipiului Timisoara, Dan Diaconu.

La evenimentul din august si-au anuntat participarea ministri ai guvernului catalan, precum si oficiali ai Primariei din Barcelona.

Evenimentul care se va desfasura la Timisoara este organizat de ADIFOLK Barcelona (Associació per a la difusió del folklore), Primaria Timisoara, Consulatul Onorific al Spaniei in Timisoara si Asociatia ViaRumania, fiind sprijinit de Primaria Barcelonei si Guvernul Catalan din Spania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.