Jurnalistii de la Business Insider au facut un clasament al celor mai frumoase locuri subterane de vizitat din lume, pozitionand Romania in fruntea listei.

La cateva zile dupa ce vedeta de la Hollywood, Jared Leto, solistul trupei „Thirty Seconds to Mars“ a facut o postare pe Twitter legata de Salina Turda, jurnalistii americani de la Business Insider pun salina pe primul loc intr-un top al celor mai frumoase locuri subterane de vizitat.

Potrivit jurnalistilor exploatarea salinei a inceput din secolul al XII-lea, iar sarea era scoasa cu mana, dar si ca, acum, Salina de la Turda, din Transilvania, este atat un muzeu al mineritului, cat si un parc de distractii cu panouri de baschet, cu piste de minigolf, cu o roata mare si un lac subteran pe care te poti plimba cu barcutele, scrie adevarul.ro.

Salina Turda este inscrisa pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj, elaborata de Ministerul Culturii si Patrimoniului National din Romania in anul 2010.

In clasament se mai regasesc locuri ca Pestera Cristalelor din Mexic, Gradina Forestiera subterana din Frenso, Cabinetul subteran de razboi din Londra sau Pesterile Waitomo Glowworm din Noua Zeelanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.