Fostul ministru roman al Agriculturii Mihail Dumitru a fost numit director general adjunct la DG AGRI, functie pe care o va exercita incepand cu 16 februarie, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Colegiul Comisarilor a decis, miercuri, numirea a doi directori generali adjuncti la Directoratul General Agricultura si Dezvoltare Rurala (DG AGRI): fostul ministru roman al Agriculturii Mihail Dumitru si frantuzoaica Moniques Pariat.

Mihail Dumitru se va ocupa de programele de dezvoltare rurala, precum si de cercetarea in domeniul dezvoltarii rurale.

In prezent, Dumitru este director in cadrul DG AGRI, unde este responsabil tot de programele de dezvoltare rurala, fiind numit in aceasta functie la 14 decembrie 2010. Mihail Dumitru a fost numit ministru al Agriculturii la 23 decembrie 2009 si a demisionat la 2 septembrie 2010, scrie MEDIAFAX.

El a venit la conducerea Ministerului Agriculturii din pozitia de negociator-coordonator al Programului de dezvoltare rurala pentru Romania, la Comisia Europeana.

Dumitru, nascut in 8 iulie 1964, la Raul Alb, in judetul Dambovita, este licentiat in Economie Agrara al ASE, diploma obtinuta in 1988 si este doctor in economie.

De la absovirea Facultatii de Economie Agrara, in 1988, a detinut functia de economist la Intreprinderea de stat pentru cresterea porcilor de la Stancesti, judetul Prahova, din mai 1990 pana in decembrie 1994 a fost cercetator stiintific la Institutul de Economie Agricola, iar in perioada ianuarie - iulie 1995 a fost sef departament cercetare la acelasi institut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.