Un proiect de modificare a Codului rutier arata ca limita maxima de viteza in localitati ar putea sa creasca cu 10 km/ora, la fel si pe drumurile expres, pentru posesorii permiselor de conducere categoria B.

Propunerea a fost facuta de senatorul Darius Valcov si adoptata luni de catre senatorii din Comisiile juridica, pentru aparare si pentru administratie publica.

"Limita maxima de viteza in localitati sa creasca cu 10 km/ora, iar pe drumurile expres sa creasca fata de drumurile nationale la 110 de la 100 km/ora, pentru categoria B. Drumurile expres sunt mult mai largi si mai permisive decat drumurile nationale si daca prin cele europene permitem 100 km/ora, nu vad de ce nu ne-am apropia de 130 km/ora, pentru ca pana la urma drumurile expres se apropie mai mult de autostrada, decat de drumurile europene. Cealalta (viteza pe drumurile publice n.r.) este o problema pe care o am eu in momentul in care schimbam vitezele, anume mi se pare ca la 50 km/ora in localitati suntem chiar intre viteze si este foarte mica aceasta limita, de aceea fac propunerea de marire la 60 km/ora", a spus Valcov., citat de AGERPRESS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.