In jur de 200 de persoane s-au strans in centrul Capitalei pentru a protesta fata de proiectul minier de la Rosia Montana, explorarea gazelor de sist.

Oamenii au stat in piata Universitatii in jur de patru ore.

Protestatarii s-au adunat in Piata Universitatii, pe trotuarul din fata Teatrului National, incepand de la ora 16.00, unii dintre acestia avand bannere si steaguri tricolore.

Manifestantii spun ca sambata au reluat protestele in Piata Universitatii, atat fata de proiectul minier de la Rosia Montana, cat si fata de explorarea gazelor de sist. De asemenea, acestia sustin ca sunt nemultumiti si de noul Cod penala, care are ca efect, pe termen scurt, "eliberarea a sute de puscariasi", transformarea interceptarilor intr-un instrument care nu poate fi folosit si scaderea pedepsei pentru coruptie.

Cand au ajuns in Piata Universitatii, manifestantii au traversat din zona fantanii de la Facultatea de Arhitectura spre trotuarul din fata Teatrului National. Circulatia pe Bulevardul Nicolae Balcescu a fost oprita pentru scurt timp, in timpul traversarii manifestantilor.

Anul trecut, opozantii proiectului minier de la Rosia Montana au protestat in Piata Universitatii, la sediul Guvernului, al Parlamentului, la Cotroceni, Televiziunea Romana si Directia Nationala Anticoruptie.

Din 1 septembrie si pana in 17 noiembrie, in fiecare duminica au avut loc marsuri pe mai multe strazi din Capitala, incheiate la Universitate, la care au participat mii de persoane. Protestele au continuat si in decembrie, ultima actiune avand loc in 21 decembrie, cand manifestantii au mers in mars din Piata Universitatii in Piata Victoriei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.