Oficialii orasului orasului vasluian Murgeni au aprobat in cadrul sedintei ordinare, organizarea unui referendum, in ziua alegerilor europarlamentare, prin care populatia sa fie intrebata in legatura cu explorarea si exploatarea gazelor de sist pe raza unitatii administrative.

Populatia orasului vasluian Murgeni ar putea vota pe 25 mai, ziua stabilita pentru alegerile europarlamentare in Romania, daca sunt de acord cu explorarea si exploatarea gazelor de sist pe raza unitatii administrative, dupa ce consilierii au votat, in unanimitate, organizarea unui referendum in acest sens, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Initiativa apartine unui consilier local PDL, care considera oportuna organizarea unui astfel de referendum pe 25 mai, in conditiile in care comunitatea nu ar fi nevoita sa faca cheltuieli suplimentare pentru o astfel de actiune.

„Daca tot se organizeaza alegeri europarlamentare, am considerat ca este oportun, pentru a nu exista refuzul Prefecturii Vaslui pe motiv ca nu sunt fonduri, sa facem si un referendum privind explorarea si exploatarea gazelor de sist pe raza orasului Murgeni, inclusiv suburbii. Mi-am justificat initiativa explicandu-le consilierilor locali pericolul la care ne-am expune daca am accepta astfel de foraje in zona. Nimeni nu ne va mai cumpara animalele sau produsele agricole pe motiv ca sunt contaminate, ceea ce ar insemna sa ne izolam si sa ne distrugem din punct de vedere economic”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX consilierul local PDL Dan Liviu Cain.

Consilierii locali din Murgeni au aprobat, in cursul anului trecut, si interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist pe teritoriul orasului, hotarare care a fost atacata in instanta de Prefectura Vaslui. De altfel, si hotararea privind organizarea unui referendum pe aceeasi tema va trebui sa primeasca viza de legalitate din partea aceleiasi institutii.

Orasul vasluian Murgeni este primul din tara care a luat o astfel de initiativa, in conditiile in care unitatea administrativa se invecineaza cu comuna Gagesti, unde compania Chevron detine deja acord de mediu din partea autoritatilor pentru efectuarea explorarii gazelor de sist.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.