Gruia Stoica, proprietarul Grupului Feroviar Roman, arestat in dosarul in care este acuzat de cumparare de influenta, ramane in detentie, dupa ce instanta suprema, care i-a respins recursul fata de masura preventiva.

Instanta suprema a dezbatut, marti, recursul acestuia impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti de arestare preventiva pentru 29 de zile, in dosarul in care omul de afaceri este acuzat de cumparare de influenta. Procurorii anticoruptie sustin ca Stoica i-ar fi dat avocatului Doru Bostina trei milioane de euro pentru a afla pretul cerut de CFR Marfa la o licitatie pentru transportarea carbunelui, organizata de Complexul Energetic Oltenia (CEO), la care participa si GFR, informeaza MEDIAFAX.

Avocatii lui Gruia Stoica au invocat prevederi din noul Cod de procedura penala si au aratat ca faptele de care omul de afaceri este acuzat nu sunt dovedite cu probe si ca o buna parte dintre acestea ar fi obtinute ilegal de catre procurorii DNA.

Acestia au aratat ca procurorii anticoruptie ar fi facut interceptari nelegale, iar alte interceptari facute in baza legii sigurantei nationale nu au fost obtinute legal, pentru ca ele nu au fost facute cu un mandat de la judecator. Avocatii au mai spus ca procurorii DNA nu pot proba acuzatia pe care i-o aduc lui Gruia Stoica, astfel ca cercetarea ar trebui facuta cu acesta in stare de libertate.

De asemenea, avocatii au mai aratat ca, potrivit noilor prevederi din legislatia penal, starea de arest este una exceptionala si masura ar trebui luata doar atunci cand este imperios necesara.

In acest context, avocatii au cerut fie lasarea in libertate a lui Gruia Stoica, fie arestul la domiciliu. Avocatii au precizat ca masura arestului la domiciliu ar fi suficienta pentru verificarea acestuia de catre procurorii anticoruptie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.