Propunerea ca elevii sa primeasca gratuit echipament sportiv complet - pantofi sport, sort, tricou, jambiere, trening, respectiv 600 de lei pentru uniforma si rechizite a fost respinsa, marti, de catre senatori.

"In cazul in care un elev a beneficiat de acest echipament si a lipsit nemotivat de la mai mult de un sfert din orele de educatie fizica ale unui semestru va fi obligat sa il returneze sau sa achite contravaloarea lui", mai prevede proiectul, care ii are ca initiatori, printre altii pe senatorul Alexandru Cordos (PSD), deputatul Bogdan Ciuca (PC) si Petru Movila (ex-PDL), informeaza MEDIAFAX.

Senatorii au respins, de asemenea, o propunere legislativa privind acordarea tichetelor de rechizite scolare, avandu-i ca initiatori pe senatorii Verestoy Attila si Vegh AlexandruPotrivit acestui proiect, angajatorii ar fi urmat sa acorde personalului tichete pentru achizitia de rechizite scolare in valoare de 600 de lei. Asa cum mai arata proiectul, contravaloarea acestor tichete ar fi fost dedusa de angajator din sumele datorate catre bugetul statului reprezentand impozitul pe veniturile din salarii.

Initiatorii propuneau ca aceste tichete sa poata fi utilizate doar pentru achizitionarea de rechizite scolare, manuale didactice si uniforme scolare.

Cele doua proiecte urmeaza sa fie dezbatute de Camera Deputatilor, care este Camera decizionala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.