Romania va trimite doua generatoare electrice in Slovenia, care se confrunta cu probleme in functionarea sistemului energetic din cauza ninsorii, a anuntat premierul Victor Ponta, adaugand ca, probabil, el si alti responsabili ar fi trebuit sa emigreze daca Romania se confrunta cu probleme similare

"Exista in Sistemul European o solicitare de sprijin din partea Sloveniei. Slovenia a fost afectata de intemperii, practic tot sistemul energetic e la pamant - 80.000 de oameni si dureaza patru saptamani ca sa il repare. Nu vreau sa ma gandesc daca se intrerupea la noi patru ore, nu patru saptamani, banuiesc ca si eu, si toti ceilalti prezenti aici trebuia sa emigram. Dar e un necaz, Sistemul European prevede sprijin in aceasta situatie", a spus Ponta la comandamentul pentru iarna reunit la Guvern, transmite MEDIAFAX.

El a precizat astfel ca Romania, alaturi de alte tari europene, va trimite in Slovenia doua generatoare electrice.

"Doua avem, doua dam!", a conchis Ponta.

Aproximativ 120.000 de consumatori au ramas fara curent electric si numeroase drumuri au fost blocate, duminica, in Slovenia in urma ninsorilor abundente care afecteaza cea mai mare parte a tarii inca de sambata.

In total, aproximativ 120.000 de locuinte, respectiv 250.000 de persoane, au ramas fara curent electric duminica in aceasta tara cu doua milioane de locuitori.

Ministerul sloven al Apararii a anuntat deja ca va mobiliza 100 de militari pentru a asista unitatile de aparare civila in regiunea Postojna si ca sunt asteptate generatoarele electrice din Austria, Germania si Cehia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.