Traian Basescu a transmis un mesaj oficial de condoleante in ceea ce priveste moartea realizatoarei de televiziune Marioara Murarescu, in care precizeaza ca a admirat-o pentru capacitatea extraordinara de a crea evenimente care au pus in lumina traditiile romanesti.

"Am aflat, cu adanca tristete, vestea mortii Marioarei Murarescu, realizatoare atat de indragita a emisiunilor de folclor de la Televiziunea Romana, careia ii datoram recunostinta noastra pentru intreaga sa activitate de-a lungul careia a daruit publicului larg, din tara si de peste hotare, tezaurul muzici populare romanesti", se arata in mesajul de condoleante transmis de presedintele Traian Basescu.

"Doresc sa adresez sincere condoleante familiei si celor apropiati. Dumnezeu s-o odihneasca!", se arata in mesajul sefului statului, citat de MEDIAFAX.

Realizatoarea de televiziune Marioara Murarescu a incetat din viata in noaptea de joi spre vineri, la varsta de 66 de ani, potrivit postului de televiziune public.

Realizatoarea de televiziune era bolnava de foarte multa vreme. Anul trecut, in vara, Marioara Murarescu a fost supusa unei interventii de indepartare a unei tumori la coloana vertebrala. Totodata, ea a fost bolnava de cancer mamar.

Marioara Murarescu a fost o ambasadoare a folclorului romanesc, despre care obisnuia sa spuna ca este "ceva viu, care ne reprezinta, si prin care putem sa cunoastem neamul acesta".

Nascuta pe 1 octombrie 1947, la Campulung Muscel, Marioara Murarescu a devenit celebra ca realizatoare si prezentatoare a emisiunii de televiziune "Tezaur folcloric", difuzata pe TVR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.