Marioara Murarescu era bolnava de cancer.

Celebra realizatoare de emisiuni folclorice a murit joi noapte, 30 ianuarie 2014, la varsta de 66 de ani, potrivit jurnaluldenordvest.ro.

Internata de peste sase luni, Marioara Murarescu s-a luptat cu boala, dar si cu depresia intr-o rezerva de la Spitalul Militar "Dr. Agrippa Ionescu", din Balotesti - Ilfov.

Marioara Murarescu a fost realizatoare si prezentatoare a emisiunii de televiziune "Tezaur folcloric", difuzata pe TVR. In 1971 si-a inceput cariera la Radioul public, iar in 1977 s-a angajat la TVR ca realizator de emisiuni folclorice. Prima incercare de realizare a celebrei emisiuni "Tezaur Folcloric" a avut loc in 1978, dar abia in 1982 a primit un spatiu fix in grila de programe a televiziunii.

De-a lungul carierei sale a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova la Bucuresti si Chisinau, potrivit mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.