Colonelul Ioan Rus, Seful STS Cluj, a declarat pentru AGERPRES ca ar fi aflat abia la ora 21.00 pozitia exact a avionului prabusit pe 20 ianuarie in Apuseni.

"Eu personal am stiut aproape exact la ora 21.00, pe baza unor informatii primite de la ROMATSA, datorita unui avion care zbura de la Cluj spre Bucuresti pe deasupra locului incidentului"", a spus acesta.

El a mai spus ca, din punctul sau de vedere, STS a respectat toate procedurile.

'Imi doresc din suflet ca in acest caz sa se desfasoare o ancheta si sa se afle adevarul la ceea ce s-a intamplat. (...) Din punctul institutiei, intr-un sistem de urgenta nu se poate actiona decat in baza unor proceduri foarte stricte. Procedurile au fost respectate de la A la Z, fara niciun fel de problema. (...) STS nu localizeaza avioane, nu localizeaza telefoane, nu localizeaza oameni. Pune la dispozitia celor care sunt implicati in rezolvarea situatiei de urgenta date despre localizarea apelului, care sunt primite de la operatorii de telefonie mobila', a mai adaugat Ioan Rus.

Pe 20 ianuarie, un avion medical de mici dimensiuni, de tip BN 2, condus de pilotul Adrian Iovan, s-a prabusit intr-o padure din muntii Apuseni. In urma accidentului, Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata, iar ceilalti cinci ocupanti ai avionului au fost raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.