Un fermier dintr-un sat situat in judetul Dolj, care detine 11 vaci, trebuie sa plateasca contributia la asigurarile sociale de sanatate (CASS), de 5,5% din norma de venit.

Aurel Valceanu s-a dus la Fisc anul trecut si si-a depus Declaratia 221, pentru a-si declara animalele din gospodarie, astfel incat sa i se calculeze impozitul pe venitul din agricultura aferent activitatii sale zootehnice, potrivit ro.stiri.yahoo.com.

La inceputul anului, cand i-a venit decizia de impunere de la Fisc, fermierul a observat ca pe langa impozitul aferent bovinelor sale, de 652 de lei, pe document mai era trecuta si o contributie la asigurarile sociale de sanatate CASS, de 228 de lei.

Aurel Valceanu are o pensie lunara de 740 de lei, din care i se retine contributia de 5,5%.

Reprezentantii Agentiei locale de administrare fiscala sustin ca pentru veniturile din activitati agricole impozitate la norme de venit, trebuie sa se plateasca si contributia la Sanatate, scrie realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.