Situatia scolara pe semestrul I poate fi incheiata si in prima saptamana din semestrul al II-lea, iar vacanta si structura anului scolar nu vor fi afectate de zilele libere, a declarat ministrul Educatiei Remus Pricopie, in contextul intreruperii cursurilor.

"As vrea sa clarific unele aspecte legate de situatia la invatatura de la sfarsitul semestrului. Situatia scolara a elevilor pote fi incheiata si in prima saptamana din semestrul al II-lea, in cazul in care acest lucru nu poate fi realizat pana vineri. Acum suntem foarte interesati de siguranta elevilor si a profesorilor", a precizat Pricopie, in contextul intreruperii cursurilor in Bucuresti si in mai multe judete aflate sub avertizari meteo, incepand de luni, in ultima saptamana din semestrul I, transmite MEDIAFAX.

Totodata ministrul Educatiei a tinut sa precizeze ca structura anului scolar nu va fi modificata din cauza suspendarii cursurilor.

"Nu se modifica structura anului scolar. Vacanta dureaza, asa cum prevede structura anului scolar, din 1 februarie si pana in 9 februarie", a adaugat Pricopie.

Legat de recuperarea orelor, ministrul a spus ca nu s-a luat nicio decizie.

"Am avut cu totul alte preocupari si nu am discutat despre recuperari. Aceste lucruri vor fi clarificate pe parcursul semestrului al II-lea de catre inspectoratele scolare. Fiecare judet va decide recuperarea in functie de problemele specifice cu care s-a confruntat", a mai spus ministrul Educatiei.

Cursurile scolare au fost suspendate luni in Bucuresti si judetele aflate sub avertizari de cod portocaliu sau galben. Scolile au ramas inchise si marti, in Bucuresti si 12 judete, respectiv Arges, Calarasi, Constanta, Galati, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Prahova, Tulcea, Valcea si Vrancea, si partial in Buzau, Giurgiu, Braila, Bacau, Botosani, Dambovita si Vaslui.

Miercuri, toate unitatile de invatamant din judetele avertizate cu cod portocaliu de viscol raman inchise, iar situatia scolilor din zonele atentionate cu cod galben va fi anuntata in functie de fiecare caz in parte, potrivit Ministerului Educatiei.

Citeste si:
Prima zi din anul școlar 2023-2024. Aproximativ 2.700.000 de elevi...
Prima zi din anul școlar...

Bucurestiul si 14 judete din sudul si estul tarii vor fi, miercuri, intre orele 06.00 si 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judete a fost emisa o avertizare cod galben.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisa pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati si jumatatea de sud a judetelor Arges si Dambovita.

Sub avertizare cod galben de viscol vor fi miercuri judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Valcea, Olt, Gorj, Dolj si Mehedinti, precum si jumatatea de nord a judetelor Dambovita si Arges.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.