Retailerii au probleme cu aprovizionarea in zonele aflate sub cod galben si portocaliu de viscol, dar clientii nu vor fi afectati pentru ca magazinele au stocuri tampon pentru 2-3 zile, a declarat Delia Nica, directorul executiv al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania.

"Avem probleme cu livrarile in zonele cu coduri galbene si portocalii. Nu putem ajunge in Buzau, Braila, nu gasim camioane cu care sa transportam marfa, pentru ca transportatorilor le este teama sa nu le ramana camioanele blocate. Nu sunt insa probleme care sa afecteze clientii. Magazinele au stocuri tampon pentru 2-3 zile", a aratat Nica.

Reprezentantul AMRCR a explicat ca, in aceasta perioada, aprovizionarea functioneaza la 60% dintr-o zi normala.

"Si furnizorii ajung greu la noi. (...) Problemele sunt in special pe partea de produse proaspete", a explicat Nica.

La randul sau, Gabriel Paslaru, reprezentantul pentru Relatii Publice al PROFI, spune ca retailerul profita de aceasta pauza intre codurile de viscol emise de meteorologi pentru a face aprovizionari suplimentare.

"Au fost niste intarzieri de livrari, dar magazinele nu au suferit, au stocuri. Profitam de pauza dintre vijelii pentru a face aprovizionari suplimentare. Totul depinde de furnizorii nostri, sa ajunga la centrele noastre logistice", a declarat Paslaru.

AMRCR a fost constituita in anul 2003 si cuprinde retailerii Cora, Carrefour, Auchan, Kaufland, real, Selgros, Metro Cash & Carry, Billa, Mega Image, Penny Market, Lidl, Praktiker, Bricostore, Baumax, Dedeman, Hornbach, OBI si Mobexpert.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.