Primarul Capitalei Sorin Oprescu le-a cerut, duminica seara, bucurestenilor ca luni sa foloseasca cu prioritate mijloacele de transport in comun, aratand ca municipalitatea se va asigura ca acestea functioneaza.

"Vreau sa ma adresez cetatenilor Bucurestiului sau celor care vor sa tranziteze Capitala in aceste zile: Folositi cu prioritate mijloacele de transport in comun. Noi ne vom asigura ca tramvaiele, autobuzele si troleibuzele circula corespunzator. In felul acesta ne dati spatiu sa putem curata strazile, sa le pregatim pentru dumneavoastra", a declarat Sorin Oprescu la comandamentul de iarna tinut duminica seara la primaria Capitalei, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, primarul general le-a cerut primarilor de sector sa curete strazile secundare pe care le au in administrare, conform planului de deszapezire.

"Fac apel catre primarii de sector sa mobilizeze toate resursele pentru a degaja zapada de pe stradutele mici pe care le au in administrare, conform procedurilor prevazute in planul de deszapezire din Capitala", a aratat Oprescu.

Edilul sef al Capitalei le-a cerut si soferilor care se vor afla in trafic in cursul zilei de luni sa nu blocheze operatiunile de deszapezire prin parcarea masinilor in locuri nepermise.

"Va anunt ca toate masinile parcate in locuri nepermise si care ingreuneaza actiunile de deszapezire vor fi ridicate", a spus Sorin Oprescu.

El a mai precizat ca au fost deja somati 157 agenti economici si un numar de105 persoane fizice pentru ca nu si-au respectat obligatia de a curata zapada si gheata de pe trotuarele din fata spatiilor care le detin.

"De maine (n.red. - luni), Corpul de Control va aplica amenzi pentru ca nu vrem sa umplem spitalele de fracturi", a mentionat Oprescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.