Circulatia pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti a fost inchisa din cauza conditiilor meteo, vizibilitatea fiind redusa la sub 20 de metri, informeaza Centrul Infotrafic din cadrul Politiei Romane.

UPDATE

Circulatia pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti a fost redeschisa, in jurul orei 10.00, traficul rutier mai fiind inchis, preventiv, in timpul noptii pe cinci drumuri nationale si 12 drumuri judetene, informeaza Ministerul Afacerilor Interne.

Din datele centralizate la nivelului grupei operative, constituite in cadrul MAI, ca urmare a avertizarilor meteo, rezulta ca pana la acest moment nu au fost raportate la nivelul national probleme care sa afecteze major desfasurarea activitatilor curente, mai informeaza ministerul.

In aceasta dimineata se intervenea in 62 de localitati din mai multe judete, pentru refacerea unor linii de electricitate afectate de viscol, potrivit informarilor primite de la Electrica.

Incepand de vineri seara, la nivel national, au actionat in teren 4.500 de angajati ai MAI - politisti, pompieri si jandarmi - cu 1.700 de mijloace auto.

La nivelul tuturor judetelor aflate sub cod galben sau portocaliu, au fost activate grupele operative, constituite din reprezentanti ai inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta, politie, jandarmerie, politiei de frontiera.

Totodata, incepand de vineri, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-a constituit Grupa operativa pentru planificarea, organizarea si desfasurarea integrata a misiunilor structurilor MAI in situatii de urgenta generate de fenomene meteorologice periculoase.


Soferilor li se recomanda ca, in cazul in care calatoriile cu automobilul nu sunt absolut necesare, sa nu se porneasca la drum. Daca insa deplasarile nu pot fi amanate, o conditie obligatorie pentru a le efectua este echiparea corespunzatoare a autovehiculelor pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, rezerva de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire functional etc.), transmite MEDIAFAX.
Citeste si:
Pasajul Oltenița, peste centura București, a fost deschis circulației
Pasajul Oltenița, peste...

De asemenea, conducatorii auto sunt sfatuiti ca inaintea inceperii deplasarii sa se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga si situatia meteorologica prognozata.

Si circulatia pe drumul national 22, intre localitatile Ramnicu Sarat si localitatea Baile a fost inchisa, sambata dimineata, de catre politisti, din cauza viscolului puternic care troieneste zapada, masura fiind luata dupa verificarea tronsonului astfel incat sa nu fie autovehicule blocate. Din cauza aceluiasi fenomen, incepand cu ora 6.30, a fost inchis DJ 214 intre localitatile Caragele si Rusetu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.