Avertizarea cod portocaliu de ninsori si viscol, valabila pana duminica la ora 18.00, ar putea fi prelungita pana luni, cu posibilitatea de a fi emis si codul rosu in anumite zone, a anuntat conducerea ANM, precizand ca situatia nu este "inspaimantatoare".

Directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a precizat, la comandamentul de iarna organizat la Guvern, ca este posibil ca atentionarea cod portocaliu sa fie extinsa, sambata, si pentru judetele Olt, Teleorman, Arges, Dambovita si Prahova, iar judetele din sud-vestul tarii, precum Mehedinti, sa fie scoase, sambata seara, de sub aceasta atentionare.

El nu a exclus insa posibilitatea ca aceasta atentionare cod portocaliu, valabila in prezent pana duminica, ora 18.00, sa fie prelungita pana luni, scrie MEDIAFAX.

"Nu este viscolul care se anunta, inspaimantator, ca nu a mai fost niciodata, dar perioada e foarte lunga si, atunci, nu excludem posibilitatea ca, in cazul in care se vor depasi 50 centimetri/mp in 24 ore, sa apara si coduri rosii, nowcasting in prima faza, pentru a respecta parametrii foarte clar stabiliti cu aceste coduri", a spus Sandu.

Citeste si: COD PORTOCALIU de ninsori si viscol in Capitala si zece judete


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.