Hora Unirii nu s-a dansat, vineri, la Iasi, la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii, in semn de respect pentru victimele accidentului aviatic din Muntii Apuseni, aceasta fiind pentru prima data cand se intampla acest lucru.

Discursurile oficialitatilor, sustinute pe scena amplasata in Piata Unirii din Iasi, au fost urmate de defilarea militarilor, apoi participantii ar fi trebuit sa se prinda in Hora Unirii, insa acest lucru nu s-a mai intamplat, in semn de respect pentru victimele accidentului aviatic din Muntii Apuseni, au declarat reprezentanti ai Primariei iesene.

Potrivit MEDIAFAX, aceasta este prima data cand Hora Unirii nu este dansata la Iasi in cadrul evenimentelor prilejuite de Unirea Principatelor.

Peste 2.000 de persoane au asistat, vineri, la Iasi, la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii.

La Iasi, au fost prezenti presedintele Senatului, Crin Antonescu, si mai multi ministri, intre care vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, si ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. De asemenea, la manifestari au participat primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, prefectul judetului, Romeo Olteanu, si seful Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei.

La inceputul manifestarilor, presedintele Senatului, Crin Antonescu, si primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, au fost huiduiti, participantii scandand mesaje si impotriva premierului si a sefului statului, care nu au participat la evenimente.

In Piata Unirii din Iasi s-au aflat si manifestanti anti-Rosia Montana, care, la intonarea imnului de stat, au strigat "Uniti salvam toata Romania".

Unii dintre manifestanti au avut pancarte pe care scria "Ponta, tradatorule!", "Ponta si ai lui nu-si vad de lungul nasului", "Un morcov pe zi si Ponta nu va veni", "Ponta, fa asa, pune sonda la mata", precum si "La Rosia Montana sunt si oameni nu doar aur", "Miscarea de rezistenta de la Pungesti".

Manifestarile au inceput la ora 11.00, fiind precedate de sceneta "Mos Ion Roata si Unirea", interpretata de mai multi elevi si studenti pe scena amplasata in Piata Unirii din oras.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

In Piata Unirii din Iasi au fost mobilizati sute de politisti si jandarmi. In zona au fost amplasate garduri metalice, iar in perimetrul de langa scena au avut acces doar oficali si sustinatori ai partidelor.

La evenimente au participat si liderul PDL, Vasile Blaga, dar si Gheorghe Flutur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.