Municipalitatea are un nou adapost pentru cainii fara stapan, in Bragadiru, cu o capacitate de 1.600 de locuri, in prezent fiind acolo 480 de animale, iar cei care doresc sa adopte o vor putea face de saptamana viitoare.

Adapostul a fost realizat pe terenul fostelor ferme de porci ale Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), care au fost igienizate si racordate la utilitati.

"Prin colaborarea cu Administratia Nationala a Penitenciarelor, municipalitatea are un nou adapost in Bragadiru, care in prezent are 1.600 de locuri, atat in interior, cat si in exterior, si o posibilitate de extindere a capacitatii de pana la 2.500 de locuri", a declarat, joi, coordonatorul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) din cadrul municipalitatii, Razvan Bancescu.

Potrivit lui Bancescu, la Bragadiru au fost dusi deocamdata 480 de caini, dintre cei care au fost tinuti in cele doua adaposturi din Bucuresti (Pallady si Mihailesti), caini care au fost vazuti "de cateva sute de ori in lunile august-decembrie", scrie MEDIAFAX.

In zilele urmatoare vor fi dusi acolo inca 160 de caini.

Potrivit coordonatorului ASPA, desi adapostul are toate avizele necesare functionarii, inca nu si-a dobandit "statutul de adapost public", dar de saptamana viitoare va avea un program zilnic de vizitare, dar si de adoptie, cel mai probabil acelasi ca in celelalte doua adaposturi ale municipalitatii.

In prezent lucreaza acolo noua detinuti, inchisi in regim deschis, numarul acestora putand fi de maxim 25, conform contractelor incheiate cu Primaria Capitalei, a spus directorul Directiei de reintegrare sociala din ANP, Ioana Morar .

Pentru adapostul de la Bragadiru, Primaria Capitalei a incheiat un contract de inchiriere, dobandit in urma unei licitatii publice, pentru care plateste 3.900 de euro fara TVA pe luna, respectiv 1,1 euro pe metru patrat pentru cei aproximativ 3.600 de metri patrati inchiriati.

Citeste si:
Pet Expo se va desfășura între 16-17 martie 2024 la Romexpo
Pet Expo se va desfășura...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.