Medicul Radu Zamfir nu a dat nu a dat niciul fel de coordonate geografice privind locul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, iar epava avionului prabusit a fost gasita in aria indicata de STS, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al STS, Adrian Fulea.

Purtatorul de cuvant al STS, Adrian Fulea, a declarat pentru MEDIAFAX ca institutia pe care o reprezinta a indicat "o singura locatie, nu mai multe, una si buna".

"Doctorul Radu Zamfir nu a dat niciun fel de coordonate geografice, s-a discutat cu apelantul, i s-au cerut datele geografice si nu a reusit sa le trimita si sa le furnizeze. Epava avionului a fost gasita in zona in care a fost data harta STS, la marginea zonei respective, in zona indicata de STS. Aria de cerc a fost cu raza de 14-15 kilometri, iar la marginea ei s-a gasit avionul prabusit. STS-ul nu a dat doua coordonate gresite. A dat o singura locatie, nu mai multe, una si buna. Au fost sapte apeluri (de la pasageri ai avionului -n.r.) de pe doua telefoane mobile diferite din doua retele de telefonie diferite si s-au primit aceleasi semnale din doua celule. Aceleasi informatii s-au primit din ambele celule, pentru aceeasi zona”, a spus Fulea.

Potrivit acestuia, STS nu face localizare si nicio interpretare a datelor.

"Nu facem nicio interpretare a datelor, datele sunt luate dintr-un sistem informatic, puse pe o harta si harta este trimisa inspectoratelor de urgenta. Interpretarea o face ISU, o face Jandarmeria, ei citesc harta", a subliniat Adrian Fulea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.