In fiecare zi, in jur de 30 de elevi de liceu se pregatesc gratuit pentru examenul de Bacalaureat in capela Bisericii „Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanu”, din cadrul Garnizoanei Focsani.

Cu ideea a venit preotul Ionel Vranceanu, parohul bisericii din lemn de langa unitatea Militara 283 Mecanizata „Unirea Principatelor”, scrie ro.stiri.yahoo.com.

In general, sunt copii fara posibilitati materiale care fac pregatire la noi la biserica, iar unii sunt de la casa de copii dar si copii din oras de la liceele din oras care nu au posibilitatea de a face pregatire pentru bacalaureat. In urma rezultatelor mai putin favorabile din ultimii ani am zis ca trebuie sa facem ceva sa-i ajutam, practic”, a declarat preotul Ionel Vranceanu, pentru ziaruldevrancea.ro.

Elevii care se aduna sa invete pentru bacalaureat in micuta biserica de lemn spun ca au devenit ca o familie. Invata unii de la altii si se simt mai bine in biserica. „Este foarte placut, suntem precum o familie si ne intelegem foarte bine, invatam unul de la altul si este foarte placut„ ne-a spus un elev care vine frecvent la aceste cursuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.