Primarul Capitalei considera ca in scoli trebuie instalate defibrilatoare pentru a preveni eventuale tragedii.

Desi in multe scoli dotarile sunt precare, Primaria Capitalei se pregateste sa investeasca aproape un milion de euro in defibrilatoare. Potrivit primarului Sorin Oprescu, scolile vor fi dotate cu aceste aparate chiar daca au cabinete medicale si truse de prim ajutor, scrie ro.stiri.yahoo.com.

Pe langa montarea aparatelor, mai este nevoie si de personal calificat, care sa stie sa le foloseasca. Desi primarul general considera ca este o sarcina pe care o pot prelua foarte bine dascalii, Asociatia Romana de Interventie in Situatii de Urgenta atrage atentia ca lucrurile pot scapa de sub control daca personalul nu stie sa intretina aparatele.

Oamenii aceia trebuie instruiti cel putin o data pe an. Trebuie avute in vedere alte elemente, cum ar fi electrozi de schimb, cineva care sa mearga si sa verifice aparatele. E o intreaga activitate, un lant de actiuni. Doar sa vii, sa pui niste aparate acolo, sa pleci si sa te bati cu pumnul in piept nu cred ca e OK”, declara Nicolae Stavre, presedintele ARISU, scrie digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.