Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs duminica, la ora 02.59, in zona seismica Vrancea, judetul Buzau, la o adancime de 123 de kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (43 de kilometri), Valenii de Munte (48 de kilometri), Ramnicu Sarat (52 de kilometri), Buzau (53 de kilometri) si Mizil (57 de kilometri).

Iin zona seismica Vrancea, in 12 ianuarie s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter. Seismul a fost cel mai mare ca magnitudine produs anul acesta, scrie MEDIAFAX.

De la inceputul anului, in zona seismica Vrancea au avut loc alte 11 cutremure, cu magnitudini intre 2,5 si 3,3 grade pe scara Richter.

La 6 octombrie 2013, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simtit si la Bucuresti, dar si in nordul Bulgariei si in Republica Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.